5 ok arra, hogy angolt tanulj

Bármit is csinálj az életben, mindennek a mozgatórugója a motiváció.

Számba vettem néhány olyan dolgot, ami szerintem motiváló lehet az angol tanulása szempontjából és szám szerint most öt olyan dolgot szeretnék veletek megosztani, amit én inspirálónak találok.

 

 1. Menő dolog angolt tanulni. Ki az, aki manapság nem tanul angolt? Főleg, amikor mindenki angol nyelvű dalokat hallgat. Meg egyébként is. Elég népszerű nyelv az angol.

   

 2. Ha hosszabb távon szeretnél képezni magadat az oktatási rendszerben, előbb-utóbb szükséged lesz egy nyelvvizsgára. És miért is éppen ne angolból szereznéd meg, ha már ilyen széles körben használt nyelv. Szóval már csak ezért is érdemes angolul tanulnod! És érdemes minél hamarabb nekiállni a tanulásnak, hogy időben meglegyen az eredmény!

   

 3. Utazni szuper, de szuper dolog! Nyelvtudás nélkül is nagy élmény, bár néha okozhat kellemetlen élményt az, ha nem tudsz... bizony angolul. Az a helyzet, hogy az angol az a nyelv, amit a legtöbb helyen be tudsz vetni, ha meg akarod értetni magadat. És ha netalán a jelnyelven túl is szeretnél boldogulni és komolyabb interakcióba kezdeni a helyi lakosokkal, akkor már kell annyi nyelvtudás, amihez tényleg érdemes az angol nyelv tanulásába belevágnod. Legalább annyira, hogy 'ne tudjanak eladni'.

   

 4. Na ennél a pontnál már magasabbra helyeztem a mércét, ugyanis a filmek világa jutott az eszembe. Mert nagyon sokszor az eredeti nyelven sokkal élvezhetőbb a történet és a színészek játéka. Igaz ugyan, hogy nem csak angol nyelven léteznek jó filmek, de ha az angolszász jellegű filmeket szereted, akkor angolul kell tudnod jól ahhoz, hogy ezeket a filmeket eredetiben élvezhesd.

   

 5. Az egy bizonyos életérzés, amikor jól tudsz angolul. Bárhová mész, tudsz emberekkel kapcsolatba lépni és kommunikálni. Bármit el tudsz intézni az országodon kívül is. Óriási szabadság érzetet ad ez szerintem. És ha egy kicsit is nyitott vagy, akkor érdekelni fog, hogy mi van más emberekkel, más kultúrákban hogyan zajlanak a dolgok. Erre tökéletes lehetőséget kínál az angol tudás. Nálam ez az első számú motiváció.

 

És nálad? Az ötből melyik az, ami téged a leginkább motivál? Vagy esetleg van valami más, amire én nem gondoltam, de nagyon motiváló tud lenni?

Vissza a bloglistához