Angol alapszavak

Vannak olyan angol alapszavak, amelyeket mindenképpen ismerned kell ahhoz, hogy ki tudd magad fejezni akár írásban, akár szóban. Természetesen egy igazán jól felépített nyelvtudás több ezer szóból áll, de már néhány százzal is egészen sok mindent ki tudsz fejezni.

Melyek azok az angol alapszavak, amiket mindenképpen érdemes tudnod?

Azok a szavak, amelyek a fő mondanivalót hordozzák, azok a főnevek és az igék. Ezekből a leggyakoribbakat mindenképpen érdemes tudni. Ezeken kívül amiket még tudnod kell: a melléknevek, amelyek a főnevekhez kapcsolódnak és a határozók, amelyek az igékhez kapcsolódnak. És ne feledkezz meg a leggyakoribb névmásokról se!

Ezek nevezhetjük alapszavaknak is, de természetesen ezeken kívül még nagyon sok szó létezik. Mondjuk úgy, hogy ha ezeket a szavakat tudod és alkalmazni is tudod őket, akkor már alapszinten tudod a nyelvet használni.

Angol alapszavak listája

Innen le tudsz szólistákat tölteni:

Egy másik megközelítése annak, hogy angol alapszavakat sajátíts el, az hogy a környezetedben lévő dolgokat és azokat a dolgokat, amelyeket a mindennapi létezésed során mondasz, gondolsz, csinálsz, megtanulod angolul. Ezek azért alapszavak, mert viszonylag egyszerű dolgokat fejezel ki velük és nem igazán jellemző az, hogy elvontabb és árnyaltabb gondolatokat írsz le velük. Természetesen most nem is ez a cél.

Ne feledkezz meg az angol nyelvtanról se, mert ez adja a nyelv szerkezetét, azt az alapot, ami ahhoz szükséges, hogy a mondataid érthetőek legyenek. Nyelvtani tudás nélkül a szókincset se tudod alkalmazni, mert nélküle nem a megfelelő módon kapcsolódnak össze a szavak.

Szeretnéd a nyelvtani tudásodat fejleszteni? Jelentkezz az Élet-Képes Angol ingyenes online angol nyelvtan tanfolyamára! <<Klikk ide!>>


 

Vissza a bloglistához