Angol feladatok online

Ha angol feladatokat keresel online, az bizonyára azért van, mert szorgalmas vagy és fejleszteni akarod az angol tudásodat. Végül is a legegyszerűbb bármivel kapcsolatban is a neten keresgélni.

Hadd ajánljak egy oldalt, ahol garantáltan jó angol feladatokat fogsz találni és célszerűen tudod velük fejleszteni az angolodat!

Nos, ez az oldal nem más mint az oktatás.hu oldala, és azon belül is az angol érettségi feladatsorok szekciója. Hogy miért ezt ajánlom?

Azért, mert itt B1 és B2 szinten tudsz gyakorolni a következő négy területen: olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség (nyelvtani és szókincs tudás), hallott szöveg értése, íráskészség.

Az oldalt rendszeresen frissítik, egy évben kétszer van érettségi, így kétszer kerül fel komplett feladatsor. A nyelvvizsgák esetében például rendszeresen nem kerülnek ki anyagok, lényegében a honlapjukon csak egy-egy ingyenes teszt van, további gyakorlásért meg kell venned a kiadványaikat, de azokból se adnak ki újakat rendszeresen.

Szóval ahhoz, hogy friss angol feladatokat tudjál online gyakorolni, az angol érettségi feladatai tökéletesek.

A megoldókulcsot is megtalálod, így rögtön tudni is fogod, hogy jól oldottad-e meg a feladatokat. És semmit nem kell érte fizetned, mindenki által nyilvánosan elérhetőek 2005-ig visszamenőleg.

Ez 12 év anyaga, ami bizony szép mennyiséget tesz ki. Gondolj bele, ha mindegyiket végigcsinálod, akkor már mennyit tettél az angolod fejlesztéséért!

A középszintű érettségi a B1 szintet fedi le, az emelt szintű érettségi pedig a B2 szintet jelenti, azaz a középfokú nyelvvizsgák szintjét.

Ezért akár még alacsonyabb szinten vagy, olyan Pre-intermediate szint környékén, vagy akár magasabb szinten, középfokú nyelvvizsga előtt, bizony ennél remekebb oldalt nem is találhatsz ahhoz, hogy angol feladatokat tudj megoldani online.

Hogyan dolgozd fel ezeket az angol feladatokat online formában?

Én azt javaslom, hogy szépen haladj végig a feladatokon sorban, de ne egyszerre csináld meg az egészet, mert az úgy sok. Vagy legalábbis annyi, amennyit az érettségizők egyszerre eltöltenek egy vizsga alkalmával.

Az összes feladatlap letölthető, így a számítógépeden is tárolhatod és rendszerezheted őket.

Az olvasási feladatokra 60 percet adnak, a nyelvhelyességre 30 percet, a hallás után értésre 30 percet és az íráskészségre 60 percet. Ez alapján tudsz tervezni, hogy hogyan oszd be az idődet.

Mivel a feladatok mindig valamilyen témakör köré rendeződnek, én azt is javaslom, hogy a lényeges szavakat gyűjtsd ki és tanuld meg őket.

Ami igazán remek, az az, hogy a hallás utáni értést is tudod itt gyakorolni, ahány év anyaga, annyi hallási után értés feladatot tudsz megcsinálni és ez bizony jó nagy mennyiség. Remek alkalom arra, hogy az angol hallás után feladatokat online formában tudd gyakorolni. De természetesen ezeket is le tudod tölteni!

Itt a link, ahol megtalálod az angol érettségi feladatsorokat: https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/feladatsorok

 

Vissza a bloglistához