Angol tanulás otthon egyedül

Jártál már úgy, hogy eleged volt a tanulásból és az iskolából? Szerintem ez mindenki életében minimum egyszer előfordul. Nem kivétel az angol tanulása sem. Mi van, ha te inkább úgy döntesz, hogy az angol tanulást otthon és egyedül akarod megoldani? Milyen lehetőségeid vannak?

Ha a Google keresőjébe beütöd, hogy ingyenes angol, számos olyan weboldalt fogsz találni, ahol akár teljesen ingyenesen is tudsz angolul tanulni.

Ennek mi az előnye?

Teljesen egyértelműen ezért nem kell fizetned, tehát ha éppen olyan helyzetben vagy, hogy nem engedheted meg magadnak azt, hogy fizess egy tanfolyamért, akkor ez is tökéletes lesz.

Ebben az esetben úgyis az a fontos, hogy angolul tanulsz otthon egyedül és hogy foglalkozol az angoloddal! A legrosszabb az lenne, ha csak azért mert nincsen pénzed, semmit nem teszel.

Mi a hátránya az ingyenes tanfolyamoknak?

Talán nem is igazi hátrány, hanem csak egy jellemző, hogy mint bármilyen egyéb ingyenes anyag esetében, lehet, hogy nem a legtökéletesebb és legcsiszoltabb anyaghoz jutsz hozzá. Ezeknek nem is ez a célja, inkább amolyan figyelemfelkeltő, hogy ilyen irányban tudsz elkezdeni tanulni.

Ha megismerkedtél a weblap ajánlotta ingyenes lehetőséggel és tetszik, amit látsz, akkor tovább tudsz lépni és akár fizetős verziót is meg fogsz vásárolni.

Ha az angol tanulást otthon egyedül csinálod, akkor még számításba jöhetnek az online tanfolyamok fizetős változatai. Abban az esetben jó ez, ha tudsz pénzt áldozni az angolod fejlesztésére, csak éppen nyelviskolába nincsen kedved bejárni.

Ebben az esetben is azt javaslom, hogy a Google segítségével keresgélj, hiszen sok vállalkozás ajánlja az ilyen jellegű szolgáltatását. Nézz körül, hogy mi a szimpatikus.

Amennyiben még soha nem vásároltál online tanfolyamot, azt ajánlom, hogy először valami olcsóbbat keress, hogy megnézd, hogy tényleg neked való-e ez a stílus.

Mik az előnyei az online tanfolyamoknak?

Nem kell eljárnod sehová, az otthonod kényelméből tudsz tanulni. Te osztod be, hogy pontosan mikor tudsz a tanulnivalóval foglalkozni. Van olyan online tanfolyam is, ahol egy csoportba jelentkezel és van haladási ütemterv, de olyan is van, ahol tényleg a te kezedben van, hogy milyen tempóban tanulsz.

Mi a hátránya az online tanfolyamnak?

Mint minden egyéb esetben, amikor angolt tanulsz otthon egyedül, meg van annak a veszélye, hogy elúszol az idővel és csak halasztgatod, hogy mikor állsz neki a tanulásnak.

Ezért tervezd meg, előre, hogy milyen napokon tanulsz és mennyi időt tudsz rászánni. Legyél következetes saját magaddal és ne hagyd az időt kicsúszni a kezedből!

Ha már azt választottad, hogy angolt tanulsz otthon egyedül, akkor csináld úgy, hogy minél hasznosabb legyen és hogy az angolodat profin felépítsd!

Az online verziókon kívül azt is választhatod, hogy választasz egy olyan könyvet, amit egyedül is végig lehet csinálni.

Erre alkalmasak a tematikus szókincsfejlesztő, illetve nyelvtan fejlesztő könyvek. Az ilyen jellegű könyveknek a hátára is rá van írva, hogy otthoni használatra is alkalmasak. A szintek is rajta vannak a könyveken, ezért tudni fogod, hogy melyiket érdemes megvenned.

Mivel megoldás van a könyvek végében, a feladatok ellenőrzése sem lesz gond. Sokféle jó könyv létezik a piacon, nézz körül és válaszd ki a legszimpatikusabbat!

Viszont az ilyen jellegű anyagok feldolgozásánál is mindenképpen javaslom, hogy állíts össze egy haladási tervet, hogy nehogy úgy járj, hogy nagy a terv, de végrehajtására fordított erő elvész.

Ha végigveszel egy ilyen könyvet, akkor hatalmasat teszel az angolod fejlesztéséért úgy, hogy a könyv árán kívül még pénzt sem kell rá költened.

Vissza a bloglistához