10 témakör amit mindenképpen tudnod kell a helyes angol nyelvhasználathoz

Sok mindent meg kell tanulni ahhoz, hogy az ember elmondhassa, hogy jó angol tudással rendelkezik. Most a legfontosabb 10 témakört szedtem össze, aminek a segítségével m...
Tovább olvasok

Szeretnél az angol tanuláshoz való hozzáállásodon változtatni?

Mit tehetsz ha úgy érzed régóta el vagy akadva az angol tanulásoddal?

 

Lehet már túl vagy néhány tanfolyamon és lehet, hogy már általános és középiskolás korodban is tanítottak téged angolul, mégsem érzed, hogy haladnál előre?

 

Az is lehet, hogy te már elástad magadat, hogy neked nem megy az angol, nem vagy egy nyelvtehetség, vagy hogy nálatok senki nem volt jó nyelvekből.

Tovább olvasok

Az idő szerepe a nyelvtanulás során

Neked mennyire jut időd az angol tanulására?

 

Vetted már észre, hogy hiába tervezel dolgokat a fejedben, nagyon sok mindenre mégsem jut időd. Én úgy látom, hogy amit eltervezek fejben, annak a nagy zömét nem tudom megcsinálni, mert nem jut rá idő. Hiába a jó és felvillanyozó ötleteim.

 

Tovább olvasok

Mondanál valamit angolul, de azt se tudod hogyan kezdd el?

Elő szokott veled fordulni, hogy mondanál valamit angolul, de azt se tudod hogyan kezdd el?

Ez nagy valószínűséggel amiatt lehet, hogy még nem vagy tudatos az angol mondatszerkezet és a magyar közti különbségre.

Vetted már észre, hogy ami magyarul a fejedben van, azt nem tudod ugyanúgy angolul elmondani? Tehát nem lehet magyarról direktbe átfordítani angolra.

Tovább olvasok

Őszi tevékenységek

Angol szókincs fejlesztése őszi hangulatban. 

Azon gondolkodtam, hogy az őszt mint témát hogyan lehetne érdekesebben körbejárni. Az időjárásról beszélni egy kicsit uncsi, bár ezt is tudnod kell ha nyelvvizsgára készülsz. Mit lehet ősszel csinálni? Milyen tevékenységeket?

A legjobb módja az ötletgyűjtésnek az, ha a Google keresőbe beírod a témát. Így jutottam el a függőágyakig. Hogy mi köze a függőágyaknak az őszi angol szókincs...

Tovább olvasok

Oldalak

Blog kategóriák